Examentraining

Waarom examentraining?
Examentraining kan voor veel leerlingen de uitkomst zijn wanneer zij last hebben van faalangst of examenstress. Het biedt duidelijkheid en rust. Er wordt de leerlingen uitgelegd hoe een examen werkt en hoe zij deze moeten maken, met volledige één op één aandacht.

Hoe werkt examentraining bij ‘Bij Lara’?
Ik ga uitvoerig met de leerling in gesprek over wat hij/zij makkelijk of juist lastig vindt bij het leren en wat zijn/haar manier van leren is. Daarop passen wij de training aan. Er wordt dus veel aandacht besteed aan de behoeften van de leerling.

Bij de eerste training wordt uitgelegd wat een examen is, hoe het werkt en wat het inhoudt. Vervolgens wordt een voorbeeld gegeven; we lezen samen een examen helemaal stap voor stap door. We maken de vragen samen en kijken het examen samen na. Zo krijgt de leerling echt inzicht in wat er van hem/haar gevraagd wordt en ook hoe het door de docenten nagekeken wordt.

De volgende stap is het maken van oefenexamens. Indien er vragen zijn tijdens het examen, worden deze besproken. Na afloop van het examen wordt dit wederom samen met de leerling nagekeken om hem/haar inzicht te geven in wat er fout is gegaan en waarom. En nog belangrijker, wat er goed is gegaan.

De laatste stap in de examentraining is dat de leerling volledig zelfstandig oefenexamens maakt. Deze worden na afloop door mij nagekeken. We bespreken de antwoorden en de leerling krijgt feedback op wat er nog meer geoefend moet worden.

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen?
Klik dan hier

Back To Top